Za sve vas koji volite piletinu ovo jelo je prava pučka svečanost. Možete ga pripremati barem jednom tjedno.

Sastojci:
800 g piletine
80 g margarina
1 glavica luka
50 g suhe slanine
1 jušna žlica koncentrata od rajčice
1 žličica paprike (po želji ljuta ili slatka)
40 g brašna
sol
peršin
Priprema:
Piletinu izrežite na komade i dobro posolite. U posudi za prženje ugrijte margarin i na njemu ispirajte sitno sjeckani luk i slaninu izrezanu na kockice. Zatim dodajte piletinu i rajčicu , to dobro izmiješajte, pospite brašnom, slatkom ili ljutom paprikom i polako dolijevajte vodu (oko 1 dl). Pirjajte sve dok piletina ne omekša. Pred kraj pirjanja dodajte sjeckani peršin i poslužite uz prilog od tijesta ili riže.
Vrijeme pripreme: oko 30 minuta
Savjet: Žličica curryja i 1 dl kokosovog mlijeka, u ovo klasično domaće jelo, unijet će dašak egzotike