Ovaj kolač je idealan desert za vruće ljetne dane, vrlo je sočan i osvježavajuć. Za kolač je potrebno vrlo malo sastojaka a priprema je brza i jednostavna.
Sastojci:
4 jaja
8 žlica šećera
4 žlice brašna
4 žlice ulja
4 žlice hladne vode
limunova korica
1 manja dinja
Priprema:
Pjenasto izmiksati 4 žutanjka sa 4 žlice šećera, dodati ulje, vodu, brašno i naribanu limunovu koricu. Sve zajedno miješati dok se sastojci ne sjedine. Dobivenu smjesu uliti u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Dinju očistite od koštica i odstranite koru te narežite na tanke šnite. Šnite dinje poredajte na smjesu. 4 bjelanjka i 4 žlice šećera izmiksajte u čvrsti snijeg pa stavite preko voća.
Kolač pecite na 170 stupnjeva oko 40 minuta, dok ne poprimi lijepu zlatno-žutu boju.
Ostavite da se ohladi te izrežite na kocke. Poslužite ohlađeno u hladnjaku. Svaku kocku možete ukrasiti šlagom u koji ste dodali rum i kockicom dinje.