Uvjeti korištenja

Na korištenje portala Novine.hr i svih njegovih dijelova (uključujući aplikaciju za mobilne uređaje) primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja.

Nakladnik Portala ClickTag d.o.o., Zagreb, Štoosova 25, koji ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika portala prilikom korištenja.

Korištenjem i/ili registracijom na Portal, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

Portal

Portal se ne smije koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Portal posjetiteljima u dobroj namjeri osiguravaju korištenje sadržaja. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala ako ne krše uvjete korištenja, osim u slučajevima kada je jasnim isticanjem cijene navedeno da se korištenje pojedinih sadržaja naplaćuje.

Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice.

Portal sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala koristite na vlastitu odgovornost i Portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njegovim korištenjem.

Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registrirane žigove i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na Portal postavili ili na koje imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na Portalu zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Portala ili oglašivača.

Sadržaji objavljeni na Portalu mogu se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te uz poštivanje svakog na sadržaju navedenog ograničenja prava.

Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti uredništvo portala novnine.hr koristeći e-mail adresu [email protected].

Linkovi na vanjske stranice

Portal je ujedno i servis vijesti koji automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik kada otvori (klikne) vijest na novine.hr se upućuje na vijest s izvorne web-stranice.

Vijest prenesena na Novine.hr se sastoji od tekstualnog dijela i pripadajuće slike prenesene s izvorne vijesti, s tim da se tekstualni dio prikazuje u maksimalnoj duljini od 500 znakova (sa razmacima).

Linkovi (veze) objavljeni na  Novine.hr i sadržaj linkova (veza) koji vode na web-stranice i usluge nisu u vlasništvu niti pod kontrolom portala Novine.hr i Novine.hr nije odgovoran za sadržaj tih stranica, kao niti za naknadne promjene sadržaja tih stranica.

Novine.hr nije vlasnik sadržaja kojeg prenosi putem RSS protokola i ne polaže nikakva prava na preneseni sadržaj, niti preneseni sadržaj odražava stavove portala Novine.hr.

Portal sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Portal linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.

Zaštita privatnosti

ClickTag d.o.o. kao voditelj zbirke osobnih podataka korisnika Portala štiti privatnost korisnika u skladu s odredbama primjenjivih propisa. Više o zaštiti privatnosti možete saznati unutar Politike zaštite privatnosti.

Što su kolačići (cookies) i koja im je funkcija?

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti. Više o kolačićima možete saznati unutar Politike o kolačićima.

Promjene pravila

Portal zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na adresi Novine.hr. O važnim promjenama i dopunama Portala mogu obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na portal i/ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Portalu smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 01. siječnja 2019. Godine.