Roštilj mesu i povrću uvijek daje posebno dobar okus. No što će se dogoditi ako na roštilj stavimo lubenicu?
Iskoristite sezonu lubenica i pripremite nesvakidašnji roštilj. Zašto ne probati nešto novo? Priprema je brza i laka, a potrebno je vrlo malo sastojaka.
Jedna lubenica od oko 5kg bit će dovoljna za četiri do šest osoba. Izrežite ju na trokute zajedno s korom jer se šnite lubenice prilikom okretanja raspadaju a treba ih ispeći sa obje strane.
Začine za grilanu lubenicu možete pomiješati kako volite. Predlažemo slatko ljutu kombinaciju, npr. u šećer dodajte soli, malo soka od limete i mljevenu čili papriku. Pospite po šnitama lubenice prije i poslije pečenja. Također dobra kombinacija je sa smeđim šećerom, sokom od limete i kuminom.
Lubenica na žaru je samostalan prilog. Ali možete ju nasjeckati i posuti razmrvljenim feta sirom i mentom ili ju poslužiti s gustim grčkim jogurtom za umakanje.
Ukoliko grillanu lubenicu poslužujete kao desert, pecite ju nezačinjenu a poslužite uz kuglu sladoleda od vanilije.