Ovaj slatki kruh sa đumbirom savršen je spoj okusa i mirisa.
Slatki kruh s đumbirom
Sastojci:
40 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
1 žličica đumbira
3 jaja
180 ml mlakog mlijeka
120 g od bagrema
120 g rastopljenog maslaca
1/2 žličice soli
500 g oštrog brašna
25 g šećera
Priprema:
Prvo napravite pjenicu tako što u manju zdjelicu zdrobite svježi kvasac, dodajte žličicu šećera, ulijte mlaku vodu i pjenjačom izmiješajte sastojke. Pjenicu zatim stavite na stranu na toplo da se diže.
Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavite prosijano brašno, dodajte preostali šećer, malo soli, đumbir u prahu, rastopljeni maslac i med od bagrema. Odmah zatim dodajte i cijela jaja, ulijte mlijeko i sastojke izradite u jednoličnu smjesu.
Nakon 2-3 minute miksanja u zdjelu dodajte pjenicu i još jednom sve zajedno izmiješajte.
Sada dobiveno tijesto ulijte u kalup koji ste obložili papirom za pečenje, pokrijte tanjurom i ostavite da se diže oko sat vremena.
Kada se tijesto diglo stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta, kolač premažite mješavinom šećera u prahu i mlijeka i nastavite ga peći još 5 minuta.
Nakon 40-ak minuta, slatki kruh s đumbirom je gotov. Sada ga ostavite da se ohladi, a prije posluživanja po želji pospite s malo šećera u prahu.