Imenom, ali i izgledom podsjeća na jedno posve drugo jelo, no riječ je o kolaču idealnom baš za Uskrs! Vrlo je jednostavan za pripremu, a okus mu je jednostavno savršen…
Slatka jaja na oko
Sastojci za tijesto:
4 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica brašna
12 žlica mlijeka
1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
6 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
8 žlica šećera
3 kisela vrhnja
1 kompot od marelice
2 preljeva za torte
Pripreme tijesta:
Sve sastojke dobro miksati, staviti u namašćen i pobrašnjen lim te peći na 180°C oko 15min.
Priprema kreme:
Puding pomiješajte sa šećerom te ga skuhajte u mlijeku i stavite da se malo ohladi.
Dok je još topao umiješajte kiselo vrhnje te miksajte do jednolične smjese. Stavite u frižider da se ohladi.
Ohlađen biskvit poškropite sokom iz kompota, premažite ga hladnom kremom, na kremu poslažite polovice marelica iz kompota te sve to zalijte sa preljevom za torte. Kolač stavite u frižider da se dobro ohladi.