Pac (marinada) je mješavina ulja i kiseline uz dodatak začina. Meso prije pečenja obavezno pacamo, bez obzira pečemo li ga na tavi ili roštilju, kako bi bilo mekano, sočno i punoga okusa. Donosimo vam vrlo jednostavan recept za najbolji pac što znači i najbolje pečeno meso. Skupite hrabrosti i malo sastojaka, isprobajte ovaj recept i sami se uvjerite kako meso može biti fino.
Sastojci za 1kg svinjetine:
100 ml suncokretovog ulja
50 ml jabučnog octa
3 češnja češnjaka (sitno sjeckanog) ili češnjak u prahu
1 žličica soli
1 žličica svježe mljevenog papra
grančica ružmarina
Sastojci za 1kg junetine:
100 ml suncokretovog ulja
50 ml jabučnog octa
1/2 glavice luka (sitno sjeckanog) ili luk u prahu
1 žličica soli
1 žličica svježe mljevenog papra
1/2 žličice Vegete
Priprema: Meso posolite (sol dobro utrljajte). U posudicu ulijte ulje te mu dodajte ostale sastojke i dobro promješajte. U vrećicu za zamrzavanje stavite meso i prelijte začinjenim uljem. Ukoliko volite pikantno, u ulje dodajte malo čili papričice. Ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat a bilo bi idealno 3 sata. Tako pripremljeno meso ispecite zajedno sa marinadom na tavi, u pećnici ili roštilju. Uživajte u okusima.